dinsdag 21 januari 2014

Ik kon niet stoppen met denken

Stoppen met denken is het moeilijkste wat er bestaat!

Ik ben al jaren bezig met mediteren, innerlijke rust te vinden en contact te maken met wie ik nou werkelijk ben. Contact om uit te zoeken wat mijn doel is in het leven.

Ik heb momenten gehad dat ik me bijzonder rustig en relaxed voelde. Diep gelukkig zonder dat daar iets aan te pas kwam. Maar die momenten waren zo heerlijk dat je je zo altijd wil voelen.

Maar......dan ga je er aan denken en dan lukt het niet.  Je probeert en je probeert, maar vanuit denken.

Ik heb geleerd door oefening mijn denken te controleren. Ik kan denken waarover ik wil en ik kan het zelfs heel even stoppen.....maar het denken komt wel steeds terug en hier zit het venijn.....

Eerst oefenen voordat ik het uitleg?

Ga maar eens lekker zitten met een rechte rug (dit voorkomt in slaap vallen)
Sluit je ogen en ga letten op je hartslag en je ademhaling. Of één van de twee.
Je gedachten zullen onmiddellijk actief worden als ze dat al niet waren. Geeft niet daarvoor is deze oefening.
Richt je aandacht op je zonnevlecht, dat is de ruimte onder je borstbeen, een handbreedte boven je navel, waar je maag begint (je boven buik).
Richt je aandacht op je zonnevlecht en geef die plek licht en liefde. Concentreer/visualiseer licht en projecteer dat op je zonnevlecht. Geef die plek liefde, omarm die plek.
Probeer dit nou eens zo lang mogelijk vast te houden.

Je zal merken dat als je je aandacht op je zonnevlecht richt je niet meer denkt, het wordt stiller en het begint lichter aan te voelen.

Je zal merken dat zodra je weer denkt je aandacht bij je zonnevlecht weg is. Geeft niet richt gewoon je aandacht weer op die plek. Het is bijna een spel. Zolang jij je aandacht op je solar plexus houdt voorkom je het denken, zodra je aandacht verslapt komt het denken terug.

Probeer dit als een spel te zien en hou dit eens 5 - 10 minuten vol. Je zal merken dat het makkelijker gaat als je blijft proberen. Voel je spanning laat die spanning dan los.

Je zal merken als het een tijdje stil is in je hoofd dat het lichter wordt, je denken en je hooft voelen lichter aan. Kan zelfs zijn dat het een beetje aanvoelt alsof het denken verdooft is.

Blijf proberen........vanuit het niet denken kunnen er allerlei dingen gebeuren, laat het gewoon op je af komen. Alsof je naar een film kijkt. Geef je over aan wat je gewaar gaat worden. Je zal je heel relaxed gaan voelen.

GENIET van dat moment, van die momenten. Die zijn heel belangrijk voor je.

Heb je vragen treuzel en twijfel dan niet om onder aan de blog je vraag te stellen. Ons contact blijft tussen ons en is en blijft vertrouwelijk. Ik help je graag en geheel vrijblijvend.

Oké dan nu de uitleg indien je geïnteresseerd bent:

Contact met je Hogere Zelf, je echte IK, je ziel maken kan alleen door te luisteren naar je hart. Je Hogere Zelf, je echte IK, je ziel kan alleen communiceren via je hart, je gevoel.

Gevoel komt vanuit je hart, emoties komen vanuit je buik, nauwkeuriger vanuit je zonnevlecht.
Gevoelens zijn altijd subtiel, stil en liefdevol soort van op de achtergrond.
Emoties zijn (vaak) heftig en lawaaierig, vaak van negatieve aard en op de voorgrond.

Ter hoogte van je zonnevlecht bevinden zich je ego en je wil. Je ego stuurt het denken want het wil graag macht en controle over je uitoefenen. Dit is in de loop der eeuwen zo gegroeid, zeg maar, want de ego heeft een andere, hele belangrijke functie. Het ego stuurt namelijk ook je wil en het is onmogelijk te leven zonder wil. Je ego geeft je ook je identiteit, zegt je wie je ik is.
Je ego is dus zeer zeker niet slecht, zonder ego zou je in deze maatschappij niet kunnen overleven.

Bij veel mensen is de ego uit balans en staat het het hart niet meer toe signalen aan je hoofd af geven door heel veel lawaai te maken. Intern lawaai door heftige emoties en ongecontroleerd denken. Maar ook gecontroleerd denken is een vorm van lawaai. Extern lawaai door herrie, luidruchtige of altijd aanwezige muziek. TV, druk bezig zijn, veel praten etc.

Je ego is onderdeel van je lichaam en weet wat je denkt, dus gecontroleerd denken is niets anders dan een slimme truck van je ego om te stoppen met denken. Met kracht stoppen met denken lukt niet want dat is een methode van je ego......negativiteit los je niet op met negativiteit maar met positiviteit. Positiviteit is LIEFDE.

Daarom richt je je aandacht op je zonnevlecht, op je ego en geef je het LIEFDE, positieve energie, is licht dan wordt je ego rustig. Komt het terug in balans. Het zal tegenstribbelen maar liefdevol volhouden gaat het je lukken. Visualiseer licht en projecteer (schijn) dat op je zonnevlecht.

Bij mij werkte het binnen een paar minuten dat ik weer die heerlijke innerlijke rust, dat heerlijke relaxte gevoel had. Een moment van diep geluk een verdooft denken.

In die staat (van zijn) sta je open voor je Hogere Zelf, je echte IK, je ziel en zullen er allerlei fijne dingen gaan gebeuren. Sta het toe geef jezelf er aan over. Ik maak geen opsomming want het schept verwachtingen en iedereen is anders en zal een uniek proces doorlopen.

Zo bouw je aan de relatie met je Hogere Zelf, je echte IK, je ziel wat je innerlijke en uiterlijke kracht geeft. Alles om je heen gebeurd vanuit je innerlijke kracht.

Ik kan hier nog heel veel schrijven maar ik stop hier. Heb je vragen of interesse in meer informatie kan ik je die geven als je reageert onderaan deze blog.


Opmerkingen: 
- stilte voorkomt dat je afgeleid wordt. Leg telefoon, laptop muziek etc. weg dat die je niet af kunnen leiden. 
-verder zijn er voor mediteren GEEN regels. Doe het zoals jij het prettig voelt. Het doel is contact te maken met je Zelf niets meer en niets minder.
- je ego reageert vanuit de basisemotie van ANGST
- je hart reageert vanuit de basisemotie van LIEFDE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten