dinsdag 14 januari 2014

Echte liefde doet geen pijn

Echte liefde kan nooit pijn doen, wat pijn doet is dat je het contact met je zelf bent verloren.

Liefde kan geen pijn doen, jij hebt het contact met je zelf verloren. Het contact met je hart en diep binnenin je hart weet je dat.

Dat heb je zelf gedaan, dat heb jij laten gebeuren daar is niemand anders verantwoordelijk voor dan jij zelf!

Het klinkt wel romantisch om je te verliezen in een ander, of die ander die al je tekortkomingen aanvult.... of jullie vullen elkaar zo goed aan.......

Klinkt allemaal heel mooi maar jij hebt er niet veel aan en je partner ook niet. Waarom niet? Het drijft je weg van je zelf, weg van het contact met je hart, je wordt dus een "ander" en wie is daar nu bij gebaat? Vaak...... doe je je al beter voor dan je werkelijk bent in een nieuwe relatie, dus wie ben je dan eigenlijk?

In het begin van een nieuwe relatie is alles leuk maar op een gegeven moment doe je dingen of ga je dingen doen of voelen die je eigenlijk liever niet zou willen. Het voelt diep binnenin niet goed. Dat is het moment dat je jezelf begint te verliezen. Wat je probeert is de ander op andere gedachten brengen of je probeert de ander te veranderen. Iemand van gedachten laten veranderen kan geen kwaad als het af en toe gebeurd. Is dit structureel dan wil je dus eigenlijk iemand veranderen! Wat er werkelijk gebeurd is, omdat jij jezelf wilt zijn, moet de ander zich verliezen.......
Dit gaat natuurlijk niet werken want die ander zit dan in hetzelfde schuitje waar die ander waarschijnlijk zelf ook al wel dat gevoel had dat het binnenin niet goed voelt. Lukt het niet de ander te veranderen dan pas jij je aan want je houd zoveel van die ander. Hier zet je het verbreken van het contact met je hart definitief in. Vaak weet je dit moment nog wel! Het komt wel goed hoop je dan.


Waar wil ik nou naar toe?

Je moet je zelf niet verliezen. Dus luisteren naar je hart en het ook daadwerkelijk volgen!

Ik was daar vele jaren heel goed in, een klassiek voorbeeld. Ik voelde wel dat mijn hart anders wilde maar ik negeerde dat. Het voelde niet goed maar ach ik zocht wel afleiding. TV, filmpje, iets nieuws kopen, mijn vrienden een extra biertje of fles wijn...., hard werken en vooral heel erg druk bezig zijn.

Maar lieve lezer, echte liefde begint bij je zelf. Een goed contact met je Zelf, met je hart, ernaar luisteren en je hart dan ook volgen.

Je hart heeft geen mond kan je dit dus niet vertellen. Je hart kan het je wel laten voelen. Maar jij hebt geen gevoelsorgaan in je oren dus zal je op een andere manier moeten luisteren naar je hart. Hoe doe je dit? Door stil te zijn, in stilte voelen wat er in je lichaam afspeelt. In stilte te voelen wat je hart je vertelt.

Als jij goed contact hebt met je hart en luistert en doet wat het je vertelt bouw je aan je innerlijke kracht. Ga je handelen vanuit je innerlijke kracht. Ben je uiteindelijk wie je werkelijk bent. Doe je je niet voor als iemand anders heb je innerlijke vrede, innerlijke rust.

Doordat je bij je Zelf blijft kàn een ander je geen pijn doen. Je bent in LIEFDE met je Zelf.

Je Zelf zal je nooit in de steek laten, teleurstellen of iets dergelijks. Is 24/7 beschikbaar voor je, altijd.

Vanuit innerlijke rust en vrede wens ik jullie veel liefde toe.

Kc

Volgende blog(s) zal ik iets schrijven over liefde geven en ontvangen en liefhebben en nodig hebben.Geen opmerkingen:

Een reactie posten