zaterdag 21 december 2013

Waarom deze Blog?

Waarom deze Blog?


Ik ben zelf door een zeer snel, af en toe heftig, ontwikkel proces aan het gaan. Na eerst jaren allerlei boeken gelezen en sommige bestudeerd te hebben ben ik op de Universele Wetten gestuit. Dit zijn geen wetten wat je wel en niet mag/moet doen maar meer wetten die verklaren hoe het Universum werkt. Het Universum oordeelt niet, alles is energie. De wetten zijn heel praktisch en eigenlijk zo eenvoudig dat we het niet begrijpen. Door een vertaling naar de dagelijkse realiteit te maken wil ik die eenvoud met jullie delen.

In mijn ogen heeft het niet veel toegevoegde waarde om iets over mezelf te vertellen. Ik wil dit delen zodat jij er, indien je er voor open staat, jou wereld, jou waarheid, jou leven mee kan creëren.

Dan is er ook nog het fenomeen, laten we het het einde van de Maya kalender noemen. Veel mensen zaten gespannen af te wachten wat er op 21 december 2012 zou gaan gebeuren. Velen waren sceptisch, maar toch....., in de bijbel en in alle religies worden veranderingen aangekondigd.
In relatie tot de Universele Wetten, zal ik stap voor stap proberen uit te leggen wat er verandert is en welk effect dat op ons KAN en ZAL hebben.

Denk met je hart is een Blog van Cobie de Haan waar zij een verzameling vertaalde boodschappen heeft gepost. Dagelijks werkt zij haar Blog bij want er komt zeer veel informatie via channeling naar ons toe. Ik lees veel van die boodschappen en veel wat er geschreven wordt ervaar ik. Deze ervaring met mijn kennis en inzicht in de Universele Wetten wil ik graag met jullie delen. Als ik bijna letterlijke tekst overneem uit de Blog van Cobie zal ik daar naar refereren en de link erbij vermelden.Hoe deze Blog te lezen?

Ik ben geen schrijver, zal grammaticale fouten maken en misschien soms onlogische zinsconstructies opschrijven. Ik schrijf dit vanuit een flow en stoor je er dus niet aan, het gaat niet om de woorden maar om de energie die in de boodschap zit.

Lees met je hart.

Heb een open mind en neem de informatie tot je. Heb je er een goed gevoel bij dan kun je er iets mee doen. Heb je er geen goed gevoel bij dan stop je en laat je het verder voor wat het is. Probeer niet te oordelen maar alleen te observeren. Door te leren observeren en niet te oordelen balanceer je je emotionele lichaam waardoor je je stress factor aanzienlijk naar beneden brengt.


Lezingen en of bijeenkomsten

Ik probeer alle informatie zo kort mogelijk te houden. Toch wil je ook compleet zijn. Er gebeurd zoveel en het is zo ongelofelijk, zo onvoorstelbaar dat veel mensen, het vaak onbewust, van zich af duwen. Eén van mijn doelen is om mensen te helpen, die daarvoor open staan. Dus wat ik zeker wil gaan bekijken is of we bijeenkomsten kunnen gaan organiseren om ervaringen en kennis te delen. Misschien is er behoefte aan verduidelijking en of meer kennis.
Bijeenkomsten zullen er zeker komen, waarbij de onderwerpen van jullie, lezers af dienen te komen.

Nog meer informatie


In het informatie tijdperk waarin wij leven komt er heel veel op ons af en of nemen wij heel veel op. Maar wat doe je met al die kennis?

K = kennis, kennis is iets of heel veel weten over een onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld weten wat pijn lijden is, je kunt erover lezen, je kunt je er via TV over laten informeren, je kunt het zien bij anderen. 

I = inzicht, door je te verdiepen in het soort pijn, waar het vandaan komt, hoe op te lossen krijg je inzicht. Je kan het vanuit verschillende oogpunten bezien en kan het op verschillende manieren vertalen, de juiste voorbeelden er bij halen. 

E = ervaring, door je kennis toe te passen bouw je ervaring op. Dus ervaring is toegepaste kennis, mits je je er bewust van bent! Door pijn te lijden, ervaar je pijn en weet je eigenlijk pas wat pijn echt is. 

W = wijsheid, wijsheid is toegepaste kennis, inzicht en ervaring. Je gaat linken leggen op basis van de verdieping, de juiste vragen stellen, de juiste linken leggen. 

Waarom deze uitleg? 
Ik neem waar en ervaar dat veel mensen heel veel kennis opdoen (lezen, tv, quotes, zelf tests, etc), misschien nog een stukje inzicht zoeken/vragen maar dan stoppen. Ze 'weten' het dan, is een veel gehoorde uitspraak maar doen er vervolgens niet veel mee, zetten het niet om in wijsheid. Toch denken zij dat ze heel wijs zijn.........Dit is algemeen gesteld, ik bedoel hier niet iemand specifiek mee en ik ver- of beoordeel dit ook niet. Alles heeft een doel in het leven en als je er klaar voor bent zal je de juiste stappen zetten om echte wijsheid met betrekking tot je zelf te vergaren.
Waarom doe ik dit dan? Die kennis of die herinneringen of een gebeuren komen naar je toe en het is jou keuze of je ze oppakt, of je gaat luisteren naar je hart. Geeft niets als je het laat liggen er komt gegarandeerd een andere kans maar je laat nu een kans liggen.
Door mijn ervaringen te delen met jullie wil ik jullie een stukje herkenning (bewustwording) aangeven. Een stukje bewustwording waardoor je die kansen sneller ziet/herkent. Of je het oppakt is geheel aan jullie ik blijf daar neutraal in.

Bouw JOU eigen waarheid/wereld:
Wat heel belangrijk is, is dat je mij niet moet geloven, mij niet en in principe niemand. Wat ik daar mee bedoel is dat iedereen zijn eigen waarheid heeft en daaraan bouwt. Volg je iemand dan is dat niet jouw waarheid en zal dat niet in lijn zijn en komen met jou doel in het leven. Dat bouwen (creëren)aan je eigen waarheid (wereld) heet verlichting. Een ander woord is ascentie maar je kan het ook gewoon als groeien zien of nog eenvoudiger als gelukkig en tevreden ZIJN, als leven! 

Je bent een levend wezen, wat velen proberen is een levend wezen te doen….. dit kan niet maar zo klopt ie wel ….want wat velen proberen is een levend wezen NA te doen.

Ik deel, ik geef jullie mijn wijsheid (kennis, inzicht en ervaring) en dit alles uit liefde. Want door mijn wijsheid te geven zal ik het tienvoudige aan kennis, inzicht en ervaring terug ontvangen. Zo zit de Wet van Compensatie in elkaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten