vrijdag 27 december 2013

LIEFDE of ANGST

LIEFDE of ANGST als basis emoties van alle denken en handelenIn de blog Kerststress heb ik geschreven over de concepten LIEFDE of ANGST en licht vs donker welke ik graag wil toelichten. Waarom wil ik dat? Ik observeer, en heb zelf ervaren, dat je graag voor LIEFDE wil gaan maar je keuzes, je denken en handelen, heel vaak op ANGST zijn gebaseerd.

ALLE gedachten, woorden en daden die mensen hebben, hadden en zullen krijgen zijn terug te voeren naar de basis emoties van of LIEFDE of ANGST. Niet alleen de acties van mensen zijn hierop gebaseerd, onze hele maatschappij is hierop gebaseerd. Het zaken doen, de industrie, politiek, religie en educatie zijn allemaal gebaseerd op of LIEFDE of ANGST. Dit wordt heel mooi beschreven in het boek van Neale Walsch Een ongewoon gesprek met God, Kosmos, 1997,  of Conversations with God an uncommon dialogue book one, Hodder and  Stoughton, 1995.

Om het concept goed te kunnen uitleggen helpt het als je weet dat het hele Universum uit energie bestaat. Alles is energie en energie is altijd in beweging, in trilling. Energie kan niet gecreëerd of vernietigd worden, het is er je kan het alleen omvormen, van trillingsfrequentie doen veranderen.
Waarbij LIEFDE het concept is waar alle hogere trillingsfrequenties bij horen en ANGST alle lagere trillingen. Alles is energie: vaste vormen, vloeibare en gasvormige materie zijn energie maar ook kleuren, woorden, emoties, gevoelens en gedachten. Ze hebben allemaal een bepaalde trillingsfrequentie.

Wat is nou precies dat concept LIEFDE? 

LIEFDE is veel groter dan alleen maar iets positiefs voelen voor een ander, vlinders etc. het is veel groter dan de liefde die wij in relationele sfeer beschrijven. Het zelfde geldt voor ANGST wat veel meer behelst dan ergens bang voor zijn.

LIEFDE of LICHT (Universeel licht) is de energie die de hoogste trilling in het Universum heeft. Als basis emotie is LIEFDE de energie die uitbreidt, je opent, naar de buitenwereld is gericht, die een blijvend karakter heeft en zich ontvouwt, waarbij je dingen deelt en een energie is die helend werkt. Het is een energie die positief is, die licht aanvoelt transparant is, een energie die als eerlijk, oprecht en puur wordt ervaren.

ANGST de tegenovergestelde energie die altijd een lagere trilling heeft tov LIEFDE. Het is energie die beklemmend is en vernauwd, verkleint, die je gesloten doet handelen, is naar de persoon gericht, heeft een vluchtend karakter en verbergt. Energie die zaken vasthoudt en ziekmakend werkt. Het is een energie die als negatief en zwaar wordt ervaren, bedrieglijk, vals en onnatuurlijk.

Elke menselijke gedachte, woord en of daad is gebaseerd op één van deze twee emoties. Dit komt omdat hier op aarde de Wet van Polariteit geldt en er niets zonder tegenpool kan bestaan. Zonder deze dualiteit zou je namelijk niet kunnen ervaren wat warm, boven, groot, dag of licht is.

Goed kan niet bestaan zonder slecht of fout.

Toen dit concept bij mij pas echt duidelijk werd, het beroemde kwartje (muntje) viel, is er veel veranderd. Ben ik dingen heel anders gaan zien en ben ik anders gaan beslissen, kiezen en dus anders leven. Veel intenser, bewuster en veel gelukkiger. Want ik besliste veel op basis van ANGST, veel gedachten waren gebaseerd op de basis emotie van ANGST, wat ik helemaal niet wilde maar toch deed ik het wel en heel vaak. Hoe kun je je nou gelukkig voelen als je dingen op basis van ANGST kiest?

Zit je ergens mee? Heb je een bepaald dilemma? Ga maar eens terug naar welke basis emotie dit oproept in je. Is het LIEFDE (ervan uitgaande dat je voor LIEFDE kiest) is het oké, is het op basis van ANGST draai het dan gewoon om. Ga kijken wat de mogelijkheden aan de positieve kant zijn en kies daar voor.

Bij mij voelde dit eerst heel eng aan, want ik was het niet gewend om voor LIEFDE te kiezen, vaak weet je niet precies wat er gaat gebeuren. Kies je voor ANGST dan weet je wat er gebeurd, je hoopt echter dat het niet zal gebeuren maar het is bekend terrein........

Kiezen voor de basis emotie van LIEFDE is je natuurlijke staat, dit is wie jij van nature bent, zo was je toen je heel klein was. Maar door de jaren heen is ANGST ons aangeleerd, zijn we ANGST als normaal gaan beschouwen, maar het is niet natuurlijk!

De weg terug naar LIEFDE is niet zo moeilijk, is mijn ervaring. Wanneer je je van je keuzes en denken bewust wordt ga je vanzelf andere keuzes maken, LIEFDE is immers je natuur. Soms moet je wel lef hebben maar maar hey wie wil er een saai leven?

Wat je ook kan zeggen is dat het concept LIEFDE door het hart wordt gedragen en het concept ANGST door het ego. Ik kom hier in een latere blog op terug.


Aanvullende informatie

Ik heb een serie van 5 workshop video's gevonden op Youtube welke bijzonder interessant zijn. Daarin leggen een grote groep wetenschappers de werking van het Universum uit.

5 Films over uitleg van Holographic Universe. Je krijgt eerst een waarschuwing omdat de wetenschap  nu stapsgewijs gaat ontdekken/bewijzen wat in spirituele kringen al eeuwen bekend is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten